2009-10-03 22:43:01• hírek • Szatmar.ro

Takarékos továbbjutás

Az Egyesült Arab Emírségek elleni győzelemmel Magyarország csoportelsőként végzett.

Minden jó, ha jó a vége, mondja a közmondás és szurkoló legyen a talpán, aki a Honduras elleni első fordulóbeli vereség és mutatott játék után egy lyukas garasnál nagyobb összegben mert volna fogadni Magyarország továbbjutására. Ám Egervári Sándor tanítványai Dél-Afrika után az Egyesült Arab Emírségek válogatottját is legyőzte és megnyerte csoportját.

A találkozó első percei után nem úgy tűnt, hogy a magyarok egy újabb, könnyed győzelmet aratnak, mert az arabok kezdtek jobban, Fardan kétszer is célban vette kapunkat, ám igazi veszély nem volt lövéseibe.

A 20. percben aztán egy szemfüles labdaszerzés után Futács indította hosszan Némethet, aki lefutotta védőjét, majd a kapu hosszú alsó sarkába gurított. A bekapott gól megzavarta az arabokat, három perccel később rosszul szabadítottak fel, a labda Koman elé került, aki balról mesterien csavarta azt a kapu hosszú sarkába, eldöntve tulajdonképpen a találkozót.

A gól után Magyarország visszaállt, az arabok fölényük ellenére is csak távoli lövésekig jutottak, Gulácsinak nem igazán akadt dolga. A legnagyobb helyzet így is Németh előtt adódott, akinek a labdáját a gólvonal elől vágták ki a védők.



Magyarország csoportelsőként jutott tovább fotó: fifa.com


A szünet utáni percekben ismét Németh, majd Koman volt veszélyes, ezután azonban Magyarország teljesen visszazárt. Hiába játszottak azonban fölényben az emírségiek, nem tudtak nyomást gyakorolni Gulácsi kapujára. Távoli lövéseik vagy elkerülték a kaput, vagy könnyű zsákmány volt a Liverpool kapusának. Nem úgy a 89. percben Kalil szabadrúgása, amikor a magyar kapusnak végre egy bravúrt is be kellett mutatnia.

Győzelmével Magyarország csoportelsőként érte el azt, amit az eddigi négy (1977, 1979, 1985, 1997) nekifutáskor nem sikerült: bejutni az egyenes kieséses szakaszba. A magyar csapat ellenfele kedden az E csoport másodikja, Csehország lesz.

Magyarország - Egyesült Arab Emírségek 2-0
Magyarország: Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Szabó János, Présinger Ádám - Takács Péter (Dudás Ádám 90.), Simon Ádám (Zámbó Bence 75.), Koman Vladimir, Kiss Máté - Futács Márkó, Németh Krisztián (varga Roland 62.)
EAE: Juszuf Abdulrahman - Mohamed Ahmed, Hamdan Al Kamali, Mohamed Fajez, Szad Szurur (Abdulaziz Husszain 45.)- Ömer Abdulrahman, Habib Fardan (Mohamed Dzsamal Atiku 76.), Mohamed Favzi, Abdelaziz Szankur (Avana Tejab 45.) - Ahmed Kalil, Ali Mabkut
gólok: Németh (20.), Koman (23.)

Az F csoport végeredménye: 1. Magyarország 6p., EAE 4p., 3. Dél-Afrika 4p., 4.Honduras 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: