2011-02-08 12:25:37• hírek • MTI

Újabb őrizetbevételek

A román hatóságok újabb, korrupcióval gyanúsított határrendőröket és a vámosokat vettek őrizetbe kedden reggel, ezúttal a román-szerb határon lévő két határátkelőhöz szálltak ki, és kísérték be kihallgatásra a gyanúsított személyeket - közölték kedden reggel román tömegtájékoztatási eszközök.

A rendőrségi és ügyészségi akció hajnali hat órakkor kezdődött a szerb román határon fekvő temesmórai (Stamora Moravita) és a néranádasi (Naidas) átkelőknél.

A Realitatea TV román hírtelevízió információi szerint összesen száz határrendőrt és vámost gyanúsítanak korrupcióval, akik a hatóságok szerint szemet hunytak az illegális cigarettacsempészet fölött. A hatóságok szerint az érintett személyek megvesztegetés fejében hajlandók voltak elnézni a törvénytelen mennyiségű cigaretta átszállítását a határon.
A múlt héten a román hatóságok a román-ukrán határon lévő szeretvárosi (Siret) határátkelőnél vettek őrizetbe 59 vámost és határrendőrt, szintén korrupció miatt.

A román sajtó szerint szoros összefüggés van a hatóságok akciói, valamint Románia idénre tervezett schengeni csatlakozása között, amit Franciaország és Németország éppen a korrupció elterjedtsége miatt ellenez.
Emil Boc román miniszterelnök a múlt héten kijelentette, hogy Románia készen áll a schengeni csatlakozásra, és  a jogállamiság működőképességét bizonyítja az, ami egyes romániai határátkelőknél történik, utalva ezzel a vámosok és határrendőrök őrizetbe vételére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: