2008-04-10 14:39:07• hírek • István Löchli

Keményen ostorozta Kína Tibet-politikáját Richard Gere

 Richard Gere is csatlakozott azokhoz akik Tibet függetlenségéért emelték fel hangjukat.

Richard Gere is csatlakozott kedden azokhoz a kaliforniai demonstrálókhoz, akik Tibet függetlenségéért emelték fel hangjukat.

A Chicago sztárja – aki az International Campaign for Tibet elnöke is – egy fáklyás virrasztáson vett részt San Franciscoban, ahol fel is szólalt a mintegy 2 ezres tömeg előtt, keményen ostorozva a kínai kormány Tibet-politikáját.

A tiltakozó megmozdulásra mindössze 24 órával azelőtt került sor, hogy a pekingi olimpia lángja elérte volna az államot. Gere beszédében elmondta: „Az a harmonikus társadalom, amiről Hu Jintao kínai elnök beszélt, hazugság. A harmónia nem létezik vallásszabadság és kultúra nélkül.”

Gere felolvasta a dalai láma üzenetét is, amelyben a vallási vezető arra figyelmeztette a tiltakozókat, hogy óvakodjanak az erőszakos megmozdulásoktól a fáklya helyszínein: „Minden tibetinek törvényes joga, hogy harcoljon a saját szabadságáért és jogaiért. Másfelől viszont hiábavaló lenne és semmit sem segítene, ha olyasmit tennénk, ami gyűlöletet ébreszt a kínai emberekben.”

Az olimpiai láng húsz országon halad keresztül, mielőtt augusztus 8-án fellobban Pekingben, az esemény nyitó ceremóniáján.
 
danubius.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: