2018-07-01 21:18:46• hírek • Blikk.hu

Újabb nyomozás: kihallgatják Győzikét és Evelint

Mint arról a Blikk.hu korábban már beszámolt, a showman az adóhatóság legfrissebb döntése szerint mégsem sikkasztott és csalt adót.

Amikor Győző megtudta, hogy évek óta tartó kálváriája lezárulhat, úgy fogalmazott a Blikknek, érzi, megpróbáltatásai még nem értek véget. Nem is kellett sokáig várni az újabb fordulatra: a salgótarjáni rendőrség okirattal való visszaélés vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást – az ügyben pedig kihallgatják Gáspárékat.


"Korábban Evelin adott nekem egy meghatalmazást, hogy én, mint az édesapja, intézzem az ügyeit. Elfoglalt az iskola miatt, hosszú hónapokig dolgozott a diplomamunkáján, ezért nem volt mindenre ideje. Az állt a papíron, hogy az adóbevallását, a folyószámlaügyeit és egyéb dolgait is intézhetem. Most valaki feljelentést tett, hogy tudomása van arról, a dokumentumot nem is Evelin írta alá, hanem oda lett hamisítva a neve" – dühöngött a Blikknek Győzi.


A showmant hamarosan tanúként hallgatják ki a rendőrségen, ahogy Evelin is készülhet a kapitányságra.


"Nem is értem, erre miért van szükség! Két tanút már kihallgattak, ők is elmondták, Evelin írt alá. A lányomat is kihallgatják, pedig ő aztán semmi rosszat nem tett, csak próbálja élni az életét" – bosszankodott Gáspár Győző, akinek így ismét a rendőrségen kell bizonyítania saját igazát.


Az énekes nem érti, kinek állhat érdekében, hogy lejárassa és meghurcolja a családját.


"Kértem időpontot, hogy bemehessek még a kihallgatás előtt, mert tudni akarom, miért csinálják ezt velünk. Ebbe fogok tönkremenni a családommal együtt! Mi lenne velem, ha nem lenne pénzem ügyvédre? Már rég börtönbe zártak volna, és csak utólag derülne ki, hogy ártatlan vagyok, mint legutóbb is" – dohogott Győzike.


Mindenesetre dr. Kamarás Péter jogi szakértő szerint újabb, hónapokig elhúzódó eljárásra számíthat a showman.


"Amennyiben okirattal visszaélés vétsége áll fenn, az akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Ám, ha a papírt hatóságnál is felhasználják, akkor már közokirat-hamisítás bűntettéről van szó, azért három évet is kaphat a bűnös" – mondta a szakember. "Igazságügyi írásszakértő állapítja meg, kinek az aláírása szerepel a meghatalmazáson, de ez hónapokig is eltarthat."


Ugyan az év elején a Kúria – hatályon kívül helyezvén egy korábbi ítéletet – úgy döntött, az adóhatóság által korábban Győziéknél lefoglalt készpénzt és ékszereket vissza kell szolgáltatni, ez a mai napig nem történt meg. A főügyészség korábban elrendelte, hogy a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága soron kívül hozzon döntést a lefoglalás megszüntetéséről, ám az értékek még nem kerültek vissza a Gáspár családhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: