2010-06-18 16:20:49• hírek • Kocsis Zoltán

Podolski kihagyott tizenegyese sokba kerülhet

Szerbia némi bírói segítséggel győzte le a peches németeket.

Igazi meglepetéssel kezdődött a labdarúgó világbajnokság D csoportjának második köre: a nyitányon sziporkázó Németország vereséget szenvedett az első meccsén csalódást okozó Szerbiától, így jelen pillanatban sámánnak kell lennie annak, aki megjósolja, ki jut tovább a kvartettből.

Joachim Löw kapitánynak nem volt oka, hogy változtasson a kezdő csapatán, míg Radomir Antics a kiállított Lukovics helyett Szuboticsot küldte pályára, Milijas helyett Ninkovics, a csatár Pantelics helyett pedig a középpályás Kuzmanovics kapott szerepet.

Ez utóbbi jelezte is a szerbek taktikai elképzeléseit, amit, mármint a védekezést, remekül meg is oldották a meglepően lassan kombináló, kényelmes németek ellen. Podolski kapáslövésén kívül így sokáig nem is akadt semmilyen érdemleges momentum, mígnem a 37. percben Undiano játékvezető egy apróságért fel nem mutatta Klosének a második sárgát.

Szerbia pedig szinte egyből kihasználta az emberelőnyét, Krasics futott el a jobb oldalon, beadott labdáját Zsigics fejelte középre, ahonnan Jovanovics már nem hibázhatott. Németországot a bekapott gól nem törte meg, és csak a balszerencséjének tudhatja be, hogy még a szünet előtt nem egyenlített ki. A 45. percben ugyanis egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a szerb védők, Khedira elé került a labda, aki 14 méterről, középről a felső lécet találta telibe. A kipattanó Müllerhez került, aki egyből visszaollózta, de egy védő a gólvonalról menteni tudott.

Hasonló elánnal folytatták a küzdelmet a németek a szünet után, előbb Schweinsteiger veszélyeztetett, majd két pazar Özil passz után Podolski szalasztott el két ziccert. A 60. percben aztán Vidics irigyelte meg Kuzmanovics Ghána elleni repülését és ugyanúgy kézzel ütötte el a labdát saját tizenhatosán belül. Csakhogy ami összejött Gyannak, az nem sikerült Podolskinak, akinek gyenge lövését Stojkovics kivédte.

Ez aztán már végleg sok volt a német lelkeknek, a Nationalelf lendülete elfogyott, a fennmaradó fél órában már nem tudtak mit kezdeni a szerbek védelmével. Szerbia se nagyon erőltette a támadásokat, de amikor eljutott a német tizenhatosig, akkor komoly gondot okozott. A 67. percben Krasics cselei után Jovanovics csavart a kapufára, majd a 73.-ban Zsigics fejese súrolta a felső lécet.

Az utolsó percekben Kacsar valamint a hibáján minden áron javítani akaró, ám ettől görcsössé és önzővé váló Podolski riogatott egy-egy lövéssel, majd a hosszabbítás perceiben a játékvezető lépett elő ismét főszereplővé: nem vette észre, amint Sztankovics tizenegyest érőn szabálytalankodott Gomez ellen.

Így Németország 1986 után szenvedett ismét vereséget világbajnokság csoportkörében és igen komoly gondba került: mindenképpen nyerni kell az utolsó fordulóban Ghána ellen. Szerbia viszont komoly lépést tett a továbbjutás felé, tekintve, hogy utolsó meccsén Ausztráliával csap össze.

Szerbia - Németország 1-0
gól: Jovanovics (38.)
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Subotic, Kolarov - Krasic, Stankovic, Kuzmanovic (Petrovic, 75.), Jovanovic (Lazovic, 77.) - Ninkovic (Kacar, 70.), Zigic
Németország: Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Badstuber (Gomez, 77.) - Khedira, Schweinsteiger - Müller (Marin, 70.), Özil (Cacau, 70.), Podolski - Klose
kiállítás: Klose (37.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: