2015-10-20 12:44:00• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb négy személy kapott gombamérgezést

A Szatmár Megyei Mentőszolgálatot a hétfői napon 114 alkalommal riasztották, ebből 84 volt sürgősségi eset.

Nyolcra emelkedett azon személyek száma, akik az elmúlt napokban gombamérgezést szenvedtek Szatmár megyében: a hétvégi négy fő után hétfőn újabb négyen kerültek kórházba.

A Szatmár Megyei Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a hétfői nap folyamán négy személy került sürgősségire gombamérgezés miatt. Szamoslippóról egy 28 éves, Szatmárnémetiből pedig egy 25, egy 36 és egy 70 éves páciens szorult ellátásra. Szerencsére mindannyiuk állapota stabil volt, így a sürgősségin csak a méregtelenítést kellett elvégezni.

Constantin Demian, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sajtóreferense felhívta a figyelmet: a gombamérgezés kezelése annál gyorsabb és hatékonyabb, minél előbb felismerik az áldozatok a tüneteket és mielőbb orvoshoz fordulnak.

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság évről-évre tájékoztatja a lakosságot: ne bízzanak az útszéli gombaárusok portékájában, de még a gombákat állítólag ismerő személyek által gyűjtött gombákban sem. A legbiztosabb a friss termesztett vagy a konzerv-gomba.

A gombamérgezés tünetei a fajtától és a mérgezés mértékétől függően változnak: fejfájás, emésztőszervi panaszok, szédülés, izomgörcs, rossz közérzet, ájulás stb. A súlyos tünetek azonnali kórházi kezelést tesznek szükségessé. A probléma abból adódik, hogy ezek a tünetek nem minden esetben jelentkeznek azonnal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: