2010-09-20 22:30:46• hírek • Kocsis Zoltán

Ezúttal sem tudott nyerni a Steaua

Kapetanosz gólja kevés volt
Kapetanosz gólja kevés volt

A rekordbajnok egymást követő harmadik bajnokiján maradt győzelem nélkül.

Nem az úgynevezett „nagycsapatoké" volt a nyolcadik forduló a román labdarúgó élvonalban: miután a Rapid, a CFR és a Dinamo sem tudták megszerezni a három pontot (sőt, utóbbi kettő ki is kapott), hétfőn az Astra is pontot rabolt a Steaua otthonából.

Pedig a hétfői meccsen, a liverpooli hétközi európai kupatalálkozóval ellentétben, már az „urziceni légióra" is számíthatott Ilie Dumitrescu vezetőedző. Közülük Galamaz és Brandan helyet is kapott a kezdőben, Bilasco pedig csereként állt be. A találkozó eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, igazán nagy helyzet nélkül. Így hát Kapetanosz tulajdonképpen az első helyzetet rögtön gólra is váltotta: a görög válogatott csatár a 17. percben egy bal oldali beadást csúsztatott a hálóba.

A folytatásban a hazaiak egyre inkább fölényt tudtak kiharcolni, mégis, Mihalache és Fatai Tatarusanut dolgoztatta meg, Stancu és Bicfalvi csak a szünet előtti percekben tudott válaszolni a vendég helyzetekre. A pihenő után a hazaiak meddő fölénye egyre több veszélyt hordozott magában, ám Stancu, Nicolita, Geraldo és Brandan nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Nem úgy a másik kapu előtt a húsz esztendős Alexandru Matel, aki a 72.percben mesterien csavart egy szabadrúgást Tatarusanu kapujába. Ez volt a fiatal játékos első gólja az élvonalban.

A bekapott gól kissé megzavarta a hazaiakat, akik aztán mindent egy lapra feltéve kezdtek el rohamozni. Bár sok fantázia és lendület nem volt a támadásaikban, többször is közel álltak a gólszerzéshez, ám a kapu előtti kavarodásokban menteni tudtak a vendégek. Sőt, az Astra könnyedén megszerezhette volna vezetést is, hisz egy-egy gyors kontra végén előbb Miranda, majd Fatai tévesztette el csak centikkel a célt.

Az újabb döntetlen azt jelenti, hogy a Steaua immár három forduló óta képtelen nyerni. Sőt, ha Temesvár elleni döntetlen és az Urziceni elleni vereség sorába behelyezzük a Grasshoppers és a Liverpool elleni vereségeket, akkor a katonacsapat nyeretlenségi sorozata öt találkozóra nyúlik. Mégis, Ilie Dumitrescu lemondásának követelése elhamarkodott lépés a szurkolók részéről, mivel a piros-kékek mindössze egy ponttal vannak lemaradva a listavezető Galac mögött. Az Astra ezzel szemben még nyeretlen idén, nyolc forduló után ez volt a hatodik döntetlenje!

A találkozót követően azonban a 62- szeres egykori válogatott mégis beadta lemondását, így a Steaua a kilencedik fordulónak már a harmadik edzővel vághat neki, hisz a szezont még VIctor Piturcával kezdte, őt követte aztán Dumitrescu.

A nap másik meccsén a többet támadó Beszterce nem tudta feltörni a Brassó védelmét, így az a találkozó gól nélkül ért véget.

Eredmények:
Beszterce - Brassó 0-0

Steaua - Astra 1-1
gólok: Kapetanosz (17.), illetve Matel (72.)

Korábbi eredmények:
Craiova - Rapid 1-1
gólok: Wobay (55.), illetve Constantin (64, 11-es)

Medgyes - Kolozsvári Universitatea 3-1
gólok: Eric (41.), Munteanu (70.), Kubala (93.), illetve Cvirik (76.)

Branesti - Pandurii 2-0
gólok: Marincau (55.), Simion (56.)

Galac - Urziceni 4-1
gólok: Viglianti (5., 70.), Giurgiu (60., 91.), illetve Todoran (23.)

Temesvár - Sportul Studentesc 2-1
gólok: Scutaru (30., 71.), Patriche (14.)

Kolozsvári CFR - Marosvásárhely 1-2
gólok: Dica (62.), illetve Munteanu (85.), Stere (85.)

Dinamo - Vaslui 1-2
gólok: Ganea (18.), illetve Bordeanu (33., öngól), Wesley (39.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: