2009-02-22 19:08:16• hírek • Szatmár.ro

Újabb nagy cigarettafogás

Egy szatmárnémeti lakos több mint 3000 doboz cigarettát akart autójában elrejtve átcsempészni a határon. Végül lelepleződött és 5000 lej pénzbírságot kapott. Szintén pénteken foglaltak le 340 liter alkoholt, melyet egy autóval együtt Batizgombás egyik férleeső utcáján hagytak, amikor a hatóságok üldözőbe vették a járművet.

Február 20-án, pénteken reggel 7 óra tájban a petei határátkelőnél akarata elhagyni az országot F. Miklós 37 éves pusztadaróci lakos, amikor ellenrőzés végett a határőrség munkatársai megállították. Vokswagen Passat típusú, szatmári bejegyzésű autójának hátsó ülése alatt több doboz cigarettát találtak.

A.határrendészekben felmerült a gyanú, hogy esetleg lehet még dohányárú az járműben elrejtve, alaposan átvizsgálták, így bukkanta rá 3020 doboz Chesterfield és LD márkájú cigarettára.

F. Miklós a hátsó lökhárítóban, az ajtóban elrejtve, a motorházban akarta átszállítani a cigarettát Magyarországra. A lefoglalt dohányárú értéke 12 986 lej.

A sofőr 5000 lej péntzbírságot kapott. A bírság kifizetéséig autóját is lefoglalták.

Szintén pénteken a délutáni órákban Batizgombáson tartottak ellenőrzést a határrendészek. Egy Audi A6-os márkájú személygépkocsinak is jeleztek, hogy álljon meg, a sofőr azonban tovább hajtott. A hatóságok üldüzőbe vették, majd a járművet Batizgombás egyik félreeső utcáján találták meg. Kiderítették, az autó tulajdonosa egy 33 éves szatmárnémeti hölgy, aki kölcsön adta járművét K. Ivan, ukrán állampolgárnak.

Az autót átkutatták, így találták meg azt a 340 liter 95,5 fokos alkoholt, melyről a tulajdonos azt állította, hogy nem tudja hogyan került a járműbe. Az autót lefoglalták, az ukrán férfit pedig 20 000 lej pénzbírságra kötelezték.

Húsz ezer lej pénzbíraságra ítélték az ukrán csempészt

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: