2020-05-12 15:02:53• hírek • Bede Emőke

Újabb mobilozó sofőr inthetett búcsút a jogosítványának

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztályának egyenruhásai hétfőn több mint 130 helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autósokra. A büntetések összértéke kb. 7800 lej, de kiegészítő intézkedésként 7 sofőr jogosítványát fel is függesztették egy időre.

Hatan azért váltak 90 napra gyalogossá, mert a megengedettnél jóval gyorsabban, 96 és 153 km/h közötti sebességgel hajtottak lakott területen belül, illetve kívül, egy 43 éves férfi jogosítványa pedig azért ugrott 30 napra, mert egyéb szabálytalanságok mellett még telefonozott is vezetés közben.


Emlékeztetőül: A 2019 augusztusában elfogadott, majd október 12-től életbe lépő KRESZ-módosításnak köszönhetően a mozgásban levő járművet vezető autó-, traktor vagy akár villamossofőrnek szigorúan tilos a mobiltelefon – vagy bármilyen más, szöveg, fotó- vagy videókészítésre, illetve ezek visszajátszására alkalmas eszköz – kézben tartása és használata. Az előírás be nem tartása kihágásnak minősül, melyet 870 és 1160 lej közötti helyszíni bírsággal és 4 büntetőponttal szankcionálnak. Akik olyan járművekkel közlekednek, melyek vezetése nem indokol jogosítványt, azaz a kerékpárosoknak vagy rollerezőknek sem javasolt a mobilozás, hiszen ők is büntetéssel térhetnek haza. A hatóság ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az okostelefon vagy a hasonló készülék használata más kihágással is társul, az elkövető nem ússza meg helyszíni bírsággal, hanem 30 napra felfüggesztik a jogosítványát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: