2019-06-06 11:54:47• hírek • Bede Emőke

Újabb milliókkal támogatja a Szatmár megyei egészségügy fejlesztését a szaktárca

Közel két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy az Egészségügyi Minisztérium 12,2 millió lejjel támogatta a Szatmár Megyei Tanácsot, hogy ezen összegből korszerűsítse a szárnyai alatt működő kórházak eszközkészletét. A tanács csütörtökön közölte, a szaktárca további 7,4 milliót folyósított nemrégiben ugyanerre a célra.

Ennek eredményeként a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórháznak vásárolnak egy CT-t, egy laparoszkópot, öt modern inkubátort, egy performáns ultrahang készüléket, egy fibroszkent, két kórházi ágynemű mosására alkalmas mosógépet és fertőlenítőt, valamint többek között egy ERCP-hez való videoendoszkópos felszerelést. Az Avasfelsőfalui Városi Kórház listája is kibővült egy mammográfiai készülékkel, egy videoendoszkópos eljárásra alkalmas készülékkel, amellyel gasztro- és kolonoszkópia is megoldható lesz, egy külső pacemakerrel ellátott defibrillátorral, két külső melegítővel, egy 12 csatornás EKG készülékkel és egy intubációs felszereléssel.  A TBC Kórház számára érkezik 180 kórházi ágy, két poligráf, egy pleztimográf, egy endoszkóp sterilizáló készülék, két orvosi gázos felszerelés és egy videofibrobronhoszkóp - adta hírül a Szatmár Megyei Tanács sajtóosztálya.


Az egészségügyi minisztérium által folyósított, immár 19,6 millió lejre rúgó összeg az eszközfrissítés 90 százalékát fedezi, a deficitet a Szatmár Megyei Tanács saját kasszájából fogja biztosítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: