2015-04-02 18:00:49• hírek • Szatmár.ro

Újabb mesejátékot mutattak be

A fiatal korosztály számára vitt színpadra előadást Nagy Orbán A szeretet malma címmel, amely szövege magyar népmeséken alapul, a végleges történetet pedig Benedek Zsolt dramaturg, Nagy Orbán rendező, Végh Balázs rendezőasszisztens és a munkafolyamat során a teljes alkotócsapat formálta színpadi előadássá. A darabot csütörtökön mutatták be.

Valamikor, az időtlen messzeségben török malom és magyar malom vígan őrölte a becseiek búzáját a Tiszánál, mígnem egyszer a két molnár halálosan össze nem veszett, és ellenségeskedésük meg nem keserítette a falusiak életét. Civakodásuknak egy idegen had megjelenése vetett véget, amely elpusztította mindkettejük kenyéradó malmát. A végén természetesen minden jóra fordul, és kibékülnek, ám, hogy miként, arról meséljen az előadás.

A bábtagozatot is megmozgató produkcióban látható török és magyar malom szereplői: Bodea Tibor, Gaál Gyula, László Zita, Bandura Emese, Poszet Nándor, Nagy Anikó, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Marosszéki Tamás, Nagy Tamás, Bandura Tibor és Varga Sándor. A mesélő feladatát maga a rendező, Nagy Orbán látja el.

Az előadás díszletét és jelmezeit Nagy Anikó tervezte, koreográfusa pedig Gabriela Tănase volt. Az előadás súgója és ügyelője Fábry Zoltán. Az előadás bemutatójára 2015. április 2-án, 10 órakor kerül sor a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házának nagyszínpadán.

Az előadásokra váltható belépőjegyekről további információk a színház Horea úti jegypénztárában kaphatók hétköznap 10 és 17 óra között, valamint előadások előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében; illetve a 0261-7121060261-712106-os telef0261-7121060261-712106onszámon, vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen.

A Szeretet malma - jelenet az előadásból

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: