2014-01-03 22:24:30• hírek • Szatmar.ro

Újabb magyar futballista a holland élvonalban

Mindössze 16 magyar élvonalbeli meccsre és három gólra volt szüksége Varga Szabolcsnak ahhoz, hogy meggyőzze a holland élvonali Heerenveen vezetőit: érdemes leszerződtetniük. A „szivecskék" becenévre hallgató klub pedig négy és fél éves szerződést kínált a 18 éves balszélsőnek, akit el is vittek a portugáliai edzőtáborba. A klub egyszersmind bejelentette, felbontotta a szintén balszélső guatemalai Marco Pappa kontraktusát.

Varga Szabolcs a tavaly mutatkozott be a magyar élvonalban az MTK színeiben, ám a Heerenveen már két éve figyeli teljesítményét. Nem tudni, Marco van Basten vezetőedző az első csapatnál számít-e szolgálataira, ám az mindenképpen biztató, hogy a keret átlagéletkora alig 23 év - bíznak tehát a fiatalokban a frízek.

Varga szerződtetésével hatra emelkedett a magyar játékosok száma a holland élvonalban: Németh Krisztián a Rodában, Babos Gábor és Bodor Boldizsár a Bredában, Adorján Krisztián a Groningenben, az apai részről nigériai felmenőkkel rendelkező Kenneth Otigba pedig pont a Heerenveennél szerepel. A most 21 éves védő szintén 18 évesen került Békéscsabáról a hollandokhoz és a jelenlegi szezonban lett alapember.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: