2012-06-05 12:50:56• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb magyar csoporttal bővül az óvoda

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal anyagi támogatásával több új helyiséggel bővült a 6-os számú óvoda, lehetővé téve, hogy jövőre egy újabb magyar csoporttal bővüljön az intézmény hallgatósága. Az átadáson népes számú közméltóság vett részt, Nuszer Noémi igazgatónő köszöntötte Kelemen Hunort, Csehi Árpádot, Ilyés Gyulát, Erdei Istvánt, Günthner Tibort, Kereskényi Gábort, Szász Piroskát és Békéssy Erzsébetet is.

Az intézmény vezetője köszönetet mondott a városi és megyei önkormányzatnak a támogatásért, „mert azok megértették a közösség szociális szükségleteit és mellénk álltak a befektetések anyagi hátterének biztosításában".

Gratulált a megvalósításhoz Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmárnémetiben tartózkodó elnöke is. „Az, aki az oktatásba fektet be, az a jövőbe fektet be. Csak az a közösség lehet erős, amelyik bízik a jövőben. Én bízom a mellettem álló önkormányzati vezetőkben, Csehi Árpádban és Ilyés Gyulában", jelentette ki Kelemen, leszögezve: ez a fejlesztés csakis együttműködés révén jöhetett létre és csakis az összefogás visz előbbre egy társadalmat, egy közösséget.

Ilyés Gyula polgármester kiemelte, hogy mindig is kötelességének érezte az oktatás támogatását, „de azokat a közösségeket érdemes leginkább támogatni, akik ezt értékelni tudják és élni tudnak a lehetőséggel", dicsérte ezzel az óvoda szülői közösségét, pedagógusait.



Gratulált az újonnan kialakított csoportteremhez, mellékhelyiséghez és szülői szobához Szász Piroska, főtanfelügyelő-helyettes és Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője is.

Az óvoda bővítési munkái kevesebb, mint egy hónapot vett igénybe. A felújítások összköltsége 49.000 lej, ezt teljes mértékben a polgármesteri hivatal finanszírozta. Nuszer Noémi elmondta továbbá, hogy a 6-os számú Óvodába jelenleg 158 gyerek jár. Közülük egy 36 tagú magyar tagozat is tanul, a Méhecskék csoportja. Jövőre Törpikék névben egy újabb magyar tagozat indul, ezt segítik elő a kedden átadott termek is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: