2013-12-05 15:14:09• hírek • Kocsis Zoltán

Üzemanyagot loptak a Transurban sofőrei – tetten érték őket

A polgármester (ismét) a vállalat privatizálását helyezte kilátásba abban az esetben, ha nem sikerül visszaszorítani a szabálytalanságokat. Figyelmeztette ugyanakkor a sofőröket és felszólította a lakosságot: azonnal tegyenek feljelentést, ha valami rendellenességet észlelnek.

December 4.-én, szerdán a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai tetten érték a Transurban két sofőrjét, amint azok üzemanyagot készültek lopni a vállalat egyik buszából, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Dorel Coica polgármester. Felszólította ugyanakkor a város lakóit: amint bármi gyanúsat tapasztalnak a Transurban vagy egyéb, közpénzből támogatott vállalat kapcsán, azonnal tegyenek feljelentést a 112-es telefonszámon.

Coica elmondása szerint a SM-07-BUS rendszámú járművet az egyik vonal végén egy személygépkocsi várta, amelyben műanyag tartályokat és egy, az üzemanyag kiszívását lehetővé tevő pumpát találtak. A csendőrség munkatársai ugyan nem érték tetten a lopás a pillanatát, ám a két férfi - a személygépkocsit vezető is a Transurban sofőrje - elismerte, hogy üzemanyagot próbáltak ellopni, mondta Coica.

„Ennek a két embernek többé nincs keresnivalója a Transurbannál. Napokon belül elbocsátják őket! Elindítottunk egy belső vizsgálatot is, míg a csendőrséget, a rendőrséget és helyi rendőrséget is szigorúbb ellenőrzésekre szólítottuk fel. Arra kérem továbbá Szatmárnémeti lakóit is, azonnal tegyenek feljelentést, amennyiben a Transurban vagy valamely más, közpénzből szubvencionált vállalatnál rendellenességet tapasztalnak", mondta Coica.

A polgármester arra is felszólította a lakosságot, hogy többé ne adjanak pénzt a buszsofőröknek. Elmondta, a sofőrök felháborodása ellenére két buszt kamerával szereltek fel és a közeljövőben valamennyit jármű esetén hasonlóképpen szeretnének eljárni. „Tárgyalásban állunk az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, az ő segítségükkel szeretnénk fiatalítani a buszparkot. Ezek az autók már valamennyien kamerával lesznek felszerelve. Emellett jövőre száz fölötti jegyautomatát állítunk majd munkára a buszmegállókban és a parkolókban", jelentette ki a polgármester.

Coica felháborítónak nevezte, hogy a tömegközlekedésért felelős vállalat alkalmazottai a közelmúltban azzal az igénnyel álltak elő, hogy a fizetésük mellett ebédjegyet is kapjanak. Azt nem tudta megmondani, hogy megközelítőleg mennyit kereshet egy buszsofőr, ám hangot adott azon véleményének, hogy éppen eleget. Ez az összeg, értesüléseink szerint, 1200-1300 lej körül van.

"Rendet kell raknunk a Transurbanon belül és meg kell szüntetnünk ezeket a törvénytelenségeket. Ha ez nem sikerül, akkor privatizációra kell bocsátanunk a vállalatot", fejtette ki Coica.

Sajtókérdésre válaszolva a polgármester elégedettségét fejezte ki a vállalat jelenlegi vezetőivel szemben, akiknek „sikerült csökkenteniük a cég költségeit". Ennek némileg ellentmond, hogy a polgármesteri hivatal eddig 4.350.000 lejjel szubvencionálta a Transurban működését - 350.000 lejjel többel, mint tavaly....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: