2015-01-13 14:07:06• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb letartóztatott a Szatmár megyei adóhivatalban

A Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai hétfőn 24 órára őrizetbe vették Soós Istvánt, a Szatmár Megyei Adóhivatal a jogi személyek adóbehajtásával és végrehajtásával foglalkozó irodájának vezetőjét. A vád ellene csúszópénz elfogadásában való bűnrészesség, valamint pénzmosás.

A DNA honlapján található közlemény szerint a bizonyítékok alapján megalapozott a gyanú, hogy Soós a jelenleg előzetesben lévő akkori főnökével, Mircea Ardeleannal egyetértésben 2013 novemberében és decemberében, valamint 2014 márciusában arra kért egy szatmári vállalkozót, hogy az különböző bútorokkal (kanapék, hálószobai ágyak, stb.) rendezzen be négy olyan lakást, amelyek ők ketten vagy közeli rokonaik birtokoltak. Az összesen 12.500 lejes „támogatás" fejében Ardelean ígéretet tett, az adóhivatal pénzügyi ellenőrzései alkalmával az ominózus cég védettséget élvez majd.

Hogy mindezt leplezzék, Soós arra kérte a céget, a 12.500 lej értékű számlát állítsa ki egyik rokona tulajdonát képező cég nevére - az persze azóta sem fizetett.

Őrizetbe vételét követően kedden a Nagyváradi Törvényszék dönt arról, hogy Soóst 30 napos előzetes letartóztatásba helyezik-e.

Mircea Ardeleant, az adóhivatal akkori igazgatóját december 15-én vette őrizetbe a DNA csúszópénz elfogadása vádjával. A nyomozóhatóságok szerint Ardelean bizonyos ellenszolgáltatások fejében nagy összegű, mintegy 771.000 lejes áfa-visszaigénylést tett lehetővé egy avasi vállalkozó számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: