2010-11-20 13:26:24• hírek • Póti Orsolya

Újabb lenyűgöző produkciót nyújtottak a művészetisek

A Szatmári Művészeti Iskola Napjai rendezvény-sorozat alkalmából újabb látványos előadásra került sor a „Gaudeamus" kamarakórus közreműködésével. Klasszikus zenedarabok és versek csendültek fel a Művészeti Múzeum előadótermében.

Klasszikus zene és vers előadással zárta a Művészeti Iskola az intézmény fennállásának 105 évfordulója alkalmából szervezett rendezvény-sorozat első hetét. Az est moderátora Varga Annamária zongoratanárnő volt. Adrian Staf alelnök köszöntőbeszédét követően kezdetét is vette a rendezvény a „Gaudeamus" kamarakórus dalaival Budean Mihály Judit zongorajátékának kíséretében. Merk Annamária, a kórus tagja egy E. Henderson darabot adott elő, ezt követően pedig Marius Boros előadásában hallgathatta meg a közönség C. Bizet „Agnus Dei" című darabját.

Az idősebb korosztály produkcióját az iskola tanulóinak elragadó előadása követte: Hutzel Levente Bartók gyermekdalokat adott elő zongorán, Blanicki Dóra Varró Dániel Szösz Néne című művét szavalta és egy Nichita Stanescu verskollázs előtt Dina Leea Tataran játszotta el a Für Elise-t.



A két részből álló verskollázson kívül egyéb gitár és zongora darabokat hallgathatott meg a közönség Cristina Iorga, Csomai Cecilia, Jakab Emőke, Csomai Bernadett, Axel Serbanescu és Hitter Vincze előadásában, a rendezvényt pedig Boros Marius és Budean Mihály Judit zárta W.A. Mozart „Dalla sua pace" című, a Don Giovanni operából jól ismert áriájával.

Egy kis hétvégi lazítás után hétfőtől újra rendezvények sorozatával várják a szatmári közönséget a Művészeti Iskola diákjai és tanárai.


Blatnicki Dóra már több vers- és mesemondó versenyen szerepelt eredményesen
Blatnicki Dóra már több vers- és mesemondó versenyen szerepelt eredményesen


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: