2009-08-05 14:47:05• hírek • Szatmár.ro

Újabb lefoglalt járművek

Miután egy héttel ezelőtt elkobozták az első megyei teherautót, most újabb gabona- és kenyérszállító járműveket foglaltak le.

Az egy hónapja megszületett kormányrendelet értelmében a mezőgazdasági igazgatóság, a rendőrség, a pénzügyőrség képviselőiből álló vegyes ellenőrző bizottságok szerte az országban ellenőrzik a közutakon bonyolított gabona- és kenyérszállítást. Az intézkedés - amelynek értelmében nem csak az áru, de a jármű is lefoglalható - lényege a feketekereskedelem visszaszorítása, a gabona-viszonteladók tevékenységének a mérséklése.

Mint azt a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság illetékeseitől megtudtuk, a megyében is több hete végeznek hasonló ellenőrzéseket, amelyeknek meg is vannak az első komolyabb eredményei. Két hete lefoglalták az első teherautót, a múlt héten pedig egy búzaszállító traktort, két utánfutót. három kenyérszállító járművet foglaltak le. Mint megtudtuk, eddig minden egyes járműtulajdonos tiltakozott, bírósági pert indított az intézkedés ellen, melynek kimenetele kétséges. A megyebeli inspektorok többrendbeli büntetés mellett az elmúlt napokban 8 tonna, Magyarországról, papírok nélkül érkező dinnyét is elkoboztak.

A szóban forgó kormányrendelet azt követően látott napivlágot, hogy egy kimutatás szerint a kenyérgyártásban 70 százalékos a feketekereskedelem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: