2008-02-01 10:03:52• hírek • István Löchli

Nem emelkednek a szemétdíjak

 A városi tanács nem fogadta el a Florisal Rt. díjemelési javaslatát.

 

Csütörtökön tartotta soros ülését a Szatmárnémeti Városi Tanács. Az ülésen több fontos kérdésben is döntést hoztak a városatyák, az egyik ezek közül a szemétszállítási díjak emeléséről szóló határozattervezet volt.

Komoly vitát szült az ülésen a Szatmárnémeti köztisztaságáért felelős Florisal cég által kért díjszabás-emelés. A kérdéssel kapcsolatban kialakult parázs vita során több tanácsos is azon véleményének adott hangot, miszerint igazságtalan a Florsial Rt. kérése. A díjszabások emelésének indoklásaként a tanácsosoknak bemutatott gazdasági mutatók valósságát is megkérdőjelezték egyes városatyák, jelezve azonban, hogy valószínűleg véletlen hiba folytán kerülhettek asztalukra esetlegesen rossz adatok.

A vita lezárásaként szavazásra bocsátották az ügyet, amelynek végeredménye továbbra is azt bizonyította, hogy igencsak megoszlik a tanácsosok véleménye a díjszabással és annak emelésével kapcsolatban: 8-an a díjemelés mellett, míg 12-en ellene szavaztak. Az emelésről szóló döntést tehát csütörtökön nem hozta meg a tanács, de előreláthatólag hamarosan újra tárgyalásra kerül majd az ügy. Az energiahordozók növekedése miatt szinte biztosra vehető, hogy hamarosan sor kerül majd a Florisal által kért emelésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: