2011-07-28 09:08:01• hírek • MTI

Újabb korrupciós botrány

A román ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) első emberét, Victor Ponta pártelnököt és Dan Sova szociáldemokrata párti szenátort is érintheti az a korrupcióellenes ügyészségi vizsgálat, amely vitatott jogi tanácsadói szerződések kapcsán indult.

Az adóhatóság ellenőrei rendellenességeket találtak a szerződések körül, amelyeket a Rovinari és a Turceni energiatermelő központok Dan Sova szenátor ügyvédi irodájával kötöttek meg. A Rovinari központ igazgatótanácsának elnöke szerint megalapozott az adóhatóságnak az ügyészségen tett feljelentése, mert a jogi tanácsadói szerződéseket törvénytelenül kötötték meg, azok kifizetésére sem 2009-ben, sem 2010-ben nem volt pénz, a vállalatnak jelentős anyagi erőfeszítést kellett tennie a szerződési kötelezettségek teljesítése érdekében.

Hozzátette: egyedül a Rovinari központban 700 ezer euró kár keletkezett. A román média szerint Sova ügyvédi irodájával Victor Ponta közbenjárásának köszönhetően kötötték meg a román állam tulajdonában lévő vállalatok az összesen 7,7 millió euró értékű tanácsadói szerződéseket. Feltételezések szerint Ponta a közbenjárásért 180 ezer lejt (42 600 eurót) kapott a szenátortól.

Később Sorin Blejnar, az adóhatóság elnöke cáfolta, hogy Ponta ellen vizsgálatot folytatnának, ugyanis - mint mondta - az általa vezetett intézmény nem foglalkozik politikai hajtóvadászattal. A PSD ugyanis azzal vádolta Traian Basescu államfőt és az őt támogató kormányzó Demokrata Liberális Pártot (PD-L), hogy az ügyészség az ő parancsukra folytat vizsgálatot az ellenzéki politikusok ellen.


Victor Ponta is érintett lehet az új korrupciós botrányban
Victor Ponta is érintett lehet az új korrupciós botrányban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: