2014-02-14 17:42:03• hírek • Szatmar.ro

Újabb korábbi bajnokot veszített a szatmári vívósport

Újabb korábbi nagy bajnokot veszített pénteken szatmárnémeti és a romániai vívósport: Vasile Costa egykori sokszoros bajnok távozott az élők sorából.

Az alig 47 éves sportembernél tavaly tüdőrákot diagnosztizáltak. A romániai szakemberek szerint Bécsben tudtak volna csak olyan jellegű beavatkozást végrehajtani rajta, amely további reményt adhatott volna számára. Csakhogy egy ilyena műtét közel ötvenezer euróba kerül.

Az elmúlt hétvégén, a Szatmárnémetiben megszervezett nagyszabású nemzetközi versenyen Vasile Costa még kint volt a helyszínen. A vívócsarnokból szurkolt a szatmári vívás következő generációjának. Akkor a román szövetség képviselője egy kisebb összeget is átadott neki, a bukaresti fórum ezzel kívánt hozzájárulni az operáció sikeréhez.

Mint annak idején a páston, Vasile Costa mindent megtett, hogy legyőzze a kegyetlen kórt. Élete legnagyobb csatájában azonban alul maradt.

Emlékét hozzátartozói és a vívócsalád mellett az a 18 országos bajnoki címe is megőrzi, amit a Szatmárnémeti Sportklub, a Samus és a Steaua színeiben pályafutása során egyéniben és csapatban szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: