2019-03-19 14:02:26• hírek • Bede Emőke

Újabb komoly kábítószerfogás Szatmárnémetiben

A Szerzett Bűnözés Elleni Szolgálat (SCCO) rajtaütésszerű akció keretében csapott le kedden egy férfira, akinek autójában több száz ecstasy tablettát találtak az egyenruhások.

A Máramaros megyébe bejegyzett személyautót a 15-ös lakónegyedben, pontosabban szólva Arinului utcán állították meg az SCCO munkatársai. Az elsődleges információk szerint a BMW-ben nem kevesebb mint 500 szem tablettát találtak. A férfit előállították, az ügyben pedig a hatóság nyomozást indított.

 

A tömegkultúrában csak ecstasy-ként vagy ekiként emlegetett MDMA leggyakrabban színes, kerek, préselt tablettaként vagy kristályos porként fordul elő, melyet utóbbit esetenként a használók kapszulázhatnak is. A tabletta általában az egyik oldalán figurákat (logó) ábrázol, melyek gyakran divatmárkák (Lacoste, Gucci, Phillip Plein, Chanel), autómárkák (Mercedes-Benz, Mitsubishi, Bugatti), fiktív karakterek (Super Mario, Superman, hupikék törpikék, Sonic) emblémáit és alakjait használják. A leghagyományosabb Ecstasy-szimbólum a smiley (mosolygó arc).


Az ecstasy-t használók általában jókedvről, fokozott boldogságról, feldobottságról számolnak be, ám érdemes tudni, hogy a 4-6 órás hatás után a kábszerező fizikailag és érzelmileg is kifáradtnak érzi magát, sokan szorongás is tapasztalnak. Veszélye abban áll, hogy nagyon könnyen hozzászokik a szervezet, épp ezért egyre több és több kell belőle a kívánt hatás eléréséhez. Mivel azonban az MDMA megzavarja a test hőháztartását, ezért könnyen túlmelegedést okoz, mely szélsőséges esetekben halálhoz vezethet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: