2008-11-25 21:55:04• hírek • Csenteri Judit

Újabb költségvetés - kiegészítés

A 2008-as év immár negyedik költségvetés-kiigazítását hajtotta végre a Kormány a keddi nap folyamán.

A Kormány több mint 2 milliárd lejt vett el azoktól a minisztériumoktól, amelyek eddig nem használták fel a rendelkezésükre álló alapokat, s azoknak az intézményeknek utalta ki, amelyeknek még szükségük van pénzre ebben a költségvetési évben.

Kedd óta 18 minisztérium és közintézmény rendelkezik az év hátralevő részében kevesebb pénzzel. A Kormány ezektől az intézményektől több mint 2 milliárd lejt gyűjtött be, s az összeget olyan minisztériumoknak fogja kiutalni, amelyeknek költségvetésük már lenullázódott vagy legalábbis affelé tart.

A legtöbb pénzt a Munkaügyi Minisztérium kapta a nyugdíjak és szociális segítségek kifizetése végett. A Kormány összesen 1 milliárd 85 millió lejt utalt ki az említett minisztériumnak. Az Egészségügyi Minisztérium pedig 70 millió lejben részesült, amelyből az egészségügyi alkalmazottak fizetését fogja állni.

A Pénzügyminiszter szerint e költségvetés-kiegészítések következtében az ország költségvetési hiánya nem fog változni: értéke a Bruttó Hazai Termék 2-3%-a körül marad.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: