2009-06-10 14:55:19• hírek • Gozner Gertrud

Újabb kihívások várnak rájuk

Szerda délben a Székesegyházban ünnepi szentmise keretén belül került sor a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont nyolcadik osztályos tanulóinak a ballagására.

Több mint négyszáz családtag, barát, ismerős és iskolatárs volt jelen az eseményen, hogy elbúcsúztassa a 29 ballagó diákot Gnandt Zoltán történelemtanár osztályából.

Az ünnepi szentmisét Ft. Egeli Ferenc plébános celebrálta. Prédikációjában arra hívta fel a végzősök figyelmét, hogy ugyan még nem a nagybetűs életbe készülnek, komolyabb kihívások várnak ezután rájuk. Eddig még a gondtalan gyermekkorban éltek, a továbbiakban viszont határozottságra és karakánságra lesz szükségük önmaguk meghatározásához. Ebben a fiatal korban is tudnak hatni a társadalomra, és tetteikkel szebbé tenni a környező világot - tette hozzá a pap.

A szentmise végén Ádámkó István, az Iskolaközpont igazgatója intézett beszédet a nyolcadikosokhoz. Egyre nagyobb feladatok várnak rájuk, azonban az iskola megtanította őket harcolni a kitűzött célért, győzelemért, egyúttal összekovácsolta őket. Az igazgató búcsúztatója után került sor az éltanulók díjazására. A díjakat Koczinger Éva aligazgató és Gnandt Zoltán a végzősök osztályfőnöke adta át a kiváló eredményeket elért diákoknak.


Elballagtak a Hám János nyolcadik osztályos diákjai


Ünnepi szentmise keretében került sor a búcsúztatóra.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: