2010-10-14 15:50:39• hírek • Póti Orsolya

Újabb kiállítást nyitottak meg

A Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában október 14-én, a délutáni órákban kettős  kiállításmegnyitóra került sor. Ezúttal Moldovan Cristina és Lakatos Miklós,  szatmárnémeti  festőművészek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, november 4-ig.

A csütörtök délutáni kiállítást Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, illetve ez alkalomból többek között jelen volt Deac Mircea a Szatmárnémeti Művészeti Iskola igazgatója, valamint az egyesület alelnökei is.

Moldovan Cristina festményei sokszínűségük és hangulatuk miatt különlegesek. A művésznő leginkább tájakat, csendéleteket, népi szokásokat elevenít meg alkotásain, és legkedveltebb technikáit, a pasztellt és az akvarellt alkalmazza. A  művésznő az alkotáson kívül, munkái rámázására is nagy hangsúlyt fektet, hiszen a 19. századi festőóriás, Van Gogh mondása szerint a kép keret nélkül olyan, mint a lélek test nélkül.



Moldovan Cristina és Lakatos Miklós munkái tematikában közel állnak egymáshoz. Lakatos mester szintén vidéki tájakat, jeleneteket a természetből és virágokat ábrázol. Olajfestményein nem érzékelhetőek erős színkontrasztok; finom, pasztellszínekkel dolgozik.  

A megnyitót most Varga Zsuzsanna és Hütter Dóra, a Szatmárnémeti Művészeti Líceum és a Művészeti iskola diákjai tették hangulatossá klasszikus gitár és hegedűszólókkal.
Ez a tárlat összesen 54 alkotást tartalmaz, 20 Lakatos József által készített munkát, és 33 Moldovan Cristina által készített festményt. A kiállítás november 4-ig látogatható.





Megnyílt Moldovan Cristina és Lakatos Miklós kiállítása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: