2010-04-15 20:10:41• hírek • Póti Orsolya

Újabb kiállítás

A művészet iránt érdeklődők egy újabb kiállításmegnyitón vehettek részt csütörtökön az Alkotóház Galériában. Most a szatmári képzőművésznő, Moldovan Cristina tárlatának bemutatására került sor.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének kiállítássorozata folytatódik, hiszen ezen a héten is, április 15-én a délutáni órákban a szatmári Moldovan Cristina képzőművészeti kiállításának megnyitójára került sor.

A kiállítást Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke nyitotta meg, aki bemutatta a résztvevőknek a szatmári művésznőt, és néhány dicsérő szóval méltatta az alkotásokat. A megnyitón többek között Tillinger István, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének alelnöke és Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója volt jelen.

Moldovan Cristina művésznőnek számos kiállítására került sor a megyében és Magyarországon is. Kezdetben temperával és színes ceruzával dolgozott, de később pasztell és akril festményei jelennek meg. Kedvelt témája a természet és a rusztikus tájképek, valamint szívesen fest meg tradicionális életképeket, népies környezeteket. Szívesen használ meleg és pasztell színeket, és kerüli a színek és árnyalatok közötti nagy kontrasztot.


Moldovan Cristina kiállítását nyitották meg
Moldovan Cristina kiállítását nyitották meg


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: