2009-04-23 14:55:33• hírek • Szatmar.ro

Újabb két jelentkező?

A Lola és az Aston Martin is indulni szeretne a Forma1-ben.

Miután februárban az amerikai USGPE bejelentette, hogy részt szeretne venni a Forma1 versenysorozatában, most úgy tűnik, újabb két szereplővel bővülhet a a száguldó cirkusz mezőnye.

Két brit autógyár, a Lola és az Aston Martin is fontolgatja, hogy beszállnak az autóversenyzés királykategóriájába. Elhatározásuk időpontja nem véletlen, mivel mindketten azt követően kezdtek foglalkozni a lehetőséggel, hogy Bernie Ecclestone és Max Mosley néhány hete bejelentették, a következő szezontól szeretnének bevezetni egy 30 millió eurós önkéntes költségvetési plafont.

„Ez kiváló alkalom a csatlakozásra. Ha a költségvetést megfelelő keretek közé szorítják, akkor a Forma1 nem a gazdag csapatok versenye lesz, hanem a mérnökök találékonysága és a pilóták tudása lesz a mérvadó", mondta David Richards, az Aton Martin elnöke.

„A Lola rendelkezik minden technikai forrással, adottsággal és tudással, amely ahhoz szükséges, hogy egy versenyképes autót állítson össze". Ez már Martin Dirrane-nek, a Lola elnökének a nyilatkozata, aki a hírek szerint már meg is kezdte a tárgyalásokat a Cosworth-al motorszállítás ügyben. A Lola emellett létrehozott egy mérnökökből álló csoportot, amelynek az a feladata, hogy megvizsgálja a Forma1-ben való szerepvállalás lehetőségét.

Míg az Aston Villa nem rendelkezik komoly tapasztalattal a formaautók versenyében, addig a Lola 1962 és 1997 között több ízben is részt vett a száguldó cirkuszban, jelenleg pedig kasznikat építenek többek a Le Mans-i verseny részvevőinek.Egy Aston Martin a húszas évekből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: