2011-01-29 13:40:02• hírek • Póti Orsolya

Újabb képzőművészeti kiállítás nyílt

A Képzőművészek Egyesülete január 30-án 12 órai kezdettel "Akkordok" címmel  szervezett kiállításmegnyitót a Szatmárnémeti Szépművészeti Múzeumba. A rendezvényt Cserey Csaba és Ferencz Attila közös koncertje zárta.

Négy képzőművész - Cristina Gloria Oprisan, Maria Oltean, Ana Rugescu és Sztrharszky D. Kálmán - tárlatát nyitották meg január 30-án, 12 órától a Szépművészeti Múzeum galériájában. A művészeket Felicia Grigorescu muzeológus méltattatta.

A művészetkedvelők Cristina Gloria Oprisa munkáit már több hazai kiállításon is megtekintették. A Fehér megyei származású művésznő gyermekkora óta nagy szenvedélyt érez a rajz és a festészet iránt. Művei témája főként életének különösebb momentumai. A szombati kiállításon a művésznő olyan grafikai alkotás-sorozatot tárt a nagyközönség elé, mely teljes egészében kimeríti az „ablak", a kitekintés, olykor elvágyódás témáját.

A szatmári Maria Olteanu most tél és virág témájú akvarelljeit mutatta be a művészetkedvelőknek. A művésznő nem csak a Képzőművészek Egyesületének, hanem a Romániai Írók Egyesületének is aktív tagja. Festményei számos hazai kiállításon szerepeltek.

A kiállításmegnyitón nem volt jelen a dévai Ana Maria Rugescu, de képviselték őt figyelemre méltó grafikai alkotásai. A művésznő kedveli a zsúfolt formákat, mindenben meglát valami érdekeset.

A szintén szatmári művész, Sztrharszky D. Kálmán fotográfus munkái többször is szerepeltek a helyi múzeumokban. A fotós szívesen játszik fénnyel, árnyékkal, különös hangsúlyt fektet a természet szépségeinek megörökítésére, és szatmári épület-részleteket is felfedezünk fotóin.

A kiállításmegnyitó után Cserey Csaba és barátja, Ferencz Attila közös koncertjét hallgathatta meg a közönség a Szépművészeti Múzeum emeleti termében.




Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: