2016-03-09 12:55:07• hírek • Szatmár.ro

Újabb kamion akadt el a törvényszéknél

Szerdán délelőtt újabb tehergépjármű akadt el a törvényszék szomszédságában, a Werbőczi és a Rákóczi, azaz a Mileniului és a Mihai Viteazul utca kereszteződésében. Most is a GPS-készülék okozta a bajt és terelte a belga kamionost a városközpontba.

A törvényszék épületének a felújítása - pontosabban az ezzel járó útszűkület -, valamint a kamionosokat rendszerint megviccelő GPS készülék megint galibát okozott. Szerdán délelőtt egy újabb, ezúttal belga kamionos akadt el tehergépjárművével a régi városközpont közelében. A sofőr Peténél lépett be az ország területére és Zilahra tartott - de ezen az útvonalon terelte a műholdas helymeghatározó készülék a megyeközpont régi főterének környékére.

A kamion segítségére először a helyi rendőrség munkatársai siettek - előbb azért mert meg akarták bírságolni a Volvo vezetőjét -, majd a közlekedési rendőrök is a helyszínre értek. A tehergépjármű fordulás közben kicsit megrongálta a jó ideje húzódó épület-rehabilitáció miatt felállított mobil kerítést. A parkoló autók miatt azonban nem tudta tovább folytatni a fordulási manővert, ezzel pedig igen komoly forgalmi dugót okozott. Végül néhány parkoló autónak előkerült a tulajdonosa, ezek pedig, miután elmozdították gépjárművüket, a kamion is be tudott fordulni - a közlekedési rendőrök pedig kivezették ők a szilágysági megyeszékhely felé vezető útra.

Nem ez az első alkalom, hogy egy tehergépjármű "beakad" a kereszteződéshe, holott annak környékére sem lenne szabad tévednie, ám a GPS készülék sokadszor hagyja cserben az autóvezetőket.

A Pete felől érkező tehergépjárművek egyébként a kamionoknak épített, ám igencsak szűk elkerülő úton kellene Batiz felé vegyék az irányt, majd a Batizi úton, a Decebal hídon keresztül juthatnának el a repülőtér, majd a Zilah irányába vezető főútra.

A tapasztalat viszont azt is mutatja, hogy nem ártana a Mileniului és a (Bercsényi) George Cosbuc utcák kereszteződésébe egy méretes táblát kihelyezni, amelyik jelzi a kamionosoknak: nagyon rossz helyen járnak...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: