2014-05-02 09:41:31• hírek • MTI

Újabb kábítószeres videó készült a torontói polgármesterről

Rob Ford torontói polgármester felfüggeszti újraválasztási kampányát, szabadságra és elvonókúrára megy, miután felbukkant egy újabb videó, amelyen a politikus állítólag crack kokain szívása közben látható.

Ezt helyi idő szerint szerda éjjel Ford ügyvédje jelentette be. A videó és annak következményei csütörtökön nagy port vertek fel a kanadai és az amerikai médiában.

Torontóban október 27-én tartanak polgármester-választást.

Az új felvételt, amelyről elsőként a The Globe and Mail című, tekintélyes torontói napilap számolt be, egy önmagát kábítószerárusnak mondó készítette titokban a polgármester nővérének házában, az alagsorban, állítólag szombatra virradó éjjel. Kathy Ford bevallottan kábítószerfüggő.

A három klipből álló, mobiltelefonnal készített felvételből, amelyet a díler egy "legkevesebb hat számjegyű" összegért árul, a lap képeket közölt. A videót a The Globe and Mail két újságírója is megtekintette.
A 44 éves polgármester mintegy egy évvel ezelőtt vált világszerte hírhedtté, amikor egy másik kábítószerárus, Mohamed Siad a kanadai és az amerikai sajtónak eladásra kínált fel egy videót, amelyen Ford crackezett. A politikus előbb hónapokig tagadta, hogy kábítószerezett volna, majd - miután a rendőrség is a felvétel birtokába jutott - elismerte, hogy részegen így tett, de azt is hangoztatta, hogy nem függő.

Rob Fordról azóta több felvétel készült, amelyeken furcsán viselkedik, és úgy tűnik, hogy valamilyen tudatmódosító szer befolyása alatt áll. A polgármestert emellett meggyanúsították rasszista kifejezések használatával, munkatársai megfenyegetésével, valamint azzal, hogy nyílt szexuális ajánlatot tett egy kolléganőjének, továbbá kokainport szippantott fel egy étteremben. Ford mindezt tagadta.

A politikust a legnépesebb kanadai város önkormányzati tanácsa novemberben, egy bohózatba illő jelenetekkel tarkított hétfői ülésén csaknem minden jogkörétől megfosztotta. Ez azonban nem vette el a kedvét attól, hogy ismét versenybe szálljon az elöljárói posztért.

A független Fordot 2010-ben Toronto konzervatív elővárosainak támogatása segítette hivatalába. Ezek lakóinak azért esett rá a választása, mert elegük volt a városháza elitista politizálásából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: