2014-07-15 14:10:21• hírek • Szatmár.ro

Újabb jutalom a tízesre vizsgázó diákoknak

A diákok a tanfelügyelőségen vehették át a kormány által biztosított 2, illetve 3 ezer lejes pénzjutalmat.

Miután az elmúlt héten Eugeniu Avram prefektus és Adrian Stef megyei tanácselnök gratulált a nemrég véget ért vizsgákon kitűnően szereplő diákoknak, kedden a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédia-termében kisebb ünnepség keretében újra ők kerültek a középpontba. Átvehették ugyanis a kormány által biztosított jutalmat: a kitűnőre képességvizsgázó nyolcadikosok 2-2 ezer lejt, a tízesre érettségizők pedig fejenként 3 ezer lejes jutalmat kaptak.

A díjazáson szintén ott volt a prefektus, a Szatmár Megyei Tanácsot pedig Mircea Govor alelnök képviselte. Utóbbi kijelentette: az egész megye büszke lehet a nyolc nyolcadikosra és a két végzősre, de dícséretet érdemelnek a tanáraik és a szüleik is. "Valószínűleg a Szatmár Megyei Tanács következő ülésén fogunk dönteni arról, hogy részünkről is díjat kapjanak majd a kitűnő tanulók".

Szatmár megyében az érettségin Ioan Alexandru Pop, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium diákja és Maria Alina Demian, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja kapott tízest az érettségin.

A képességvizsgán Andrada Groza, Maria Luiza Jurcut, Ioana Lazar, Elene Georgiana Maxim (M. Eminescu Nemzeti Kollégium), Szűcs Paula Rebeca, Bogdana Cristiana Gale-Cazan (Tasnádi Általános Iskola), Cristina Ioana Tripon (Octavian Goga Általános Iskola) és Casian Mois (Avasfelsőfalui Elméleti Líceum) értek el tízes átlagot.

A díjátadáson sajnálatos módon nem tudott mindenik diák személyesen részt venni.

"A tízes érettségi jegynek nincs különösebb titka. Én tanultam az elmúlt négy évben és az érettségi előtt is elég sokat ismételtem" - válaszolta a Szatmár.ro kérdésére Ioan Alexandru Pop, a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium tízesre érettségizett diákja. Ő egyébként évfolyamelsőként fejezte be a középiskolát, tanulmányait pedig a nagy-britanniai Bristol Universityn folytatja informatika szakon.

A díjátadáson nem tudott mindenki személyesen részt venni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: