2019-01-25 07:50:23• hírek • Bede Emőke

Újabb influenzás eseteket regisztráltak Szatmár megyében

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

A Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT) ismét frissítette statisztikáit az országban egyre több halálos áldozatot követelő influenza terjedéséről.

A központ honlapján közzétett dokumentum szerint a vírusos megbetegedés leggyorsabban az ország déli részén terjed, más területeken pedig elszórtan alakultak gócpontok. Az elhalálozási ráta az előző héthez képest emelkedett, a lefuttatott influenzatesztek eredménye 60 százalékban pozitív lett. Romániában továbbra is Bukarest van a legkritikusabb helyzetben, a fővárosban csak az elmúlt héten 242 új esetet regisztráltak. Az influenza halálos áldozatainak száma idő közben 34-re emelkedett , szerdán öt ember halt meg a vírusfertőzés miatt. Az áldozatok többnyire olyan páciensek voltak, akik más krónikus betegségben is szenvedtek, és nem kaptak védőoltást.
 

Ami megyénket illeti, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság legfrissebb közleménye szerint az említett időszakban, azaz január 14. és 20. között három újabb influenzás megbetegedést jegyeztek. Emberéletet szerencsére eddig nem követelt körzetünkben a víros.
 

A vírus terjedése miatt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban és a tüdőkórház szatmári és bikszádi osztályain is korlátozott látogatási időt vezettek be.Az intenzív terápiás osztályon fekvő betegeket naponta 11:30 és 12 óra, valamint 15 és 16 óra között lehet látogatni, a fertőző osztályon fekvőket pedig a 14 és 17 óra közötti időintervallumban. A más osztályokon fekvő páciensek hétköznap 15 és 18 óra között, hétvégén pedig 13 és 16 óra között fogadhatnak látogatót. Azonban érdemes úgy alakítani az ottlétet, hogy egyszerre 1-2 hozzátartozónál ne érkezzen több, s ők se töltsenek sokkal több időt bent, mint 15 perc. Az újszülött-, a szülészeti- és a gyermekosztályon viszont teljes tilalom lépett érvénybe, azaz az ezeken az osztályokon fekvőket nem lehet látogatni. Ami pedig a tüdőkórházat illeti, az ideiglenesen bevezetett program szerint naponta csak 15 és 18 óra között lehet látogatni a kórház szatmári vagy bikszádi osztályára beutalt pácienseket, illetve azt is érdemes tudni, hogy a látogatóknak egyszerhasználatos köpenyt és maszkot kell viselniük, valamint egyszerre csak egy hozzátartozó lehet bent a betegnél.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: