2016-02-15 14:47:29• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb idős személyt raboltak ki Szatmár megyében

Az utóbbi időben egyre több, általában magányosan élő idős személy esik betörők és rablók áldozatául Szatmár megyében. Az aggasztó tendencia a hátunk mögött hétvégén Vámfaluban folytatódott. Más kérdés, hogy a rablók ezúttal nem jártak sikerrel.

A két fiatal férfi szombat késő este hatolt be a 78 éves M. A. házába Vámfaluban. A betörők fizikailag bántalmazták az ott lakót, majd felforgatták és alaposan átkutatták szobáját. Mivel semmi olyat nem találtak, amit érdemesnek láttak volna magukkal vinni, végül üres kézzel távoztak.

Az eset kapcsán csak másnap tettek feljelentést, a rendőrségnek ennek ellenére gyorsan sikerült azonosítania és elfogni a két elkövetőt, az egyaránt vámfalui 18 éves Daniel B.-t és a 30 éves Dumitru M.-et. Őket 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték minősített rablás vádjával.

Ez már sajnos a sokadik olyan eset, amikor idős személyekhez törnek be Szatmár megyében. Legutóbb az előző héten Hadadnádasdon szintén két fiatal férfi hatolt be egy idős férfihoz, akit úgy megvertek, hogy 18-20 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rablók 200 lejjel távoztak, a rendőrség pedig négy személy ellen emelt vádat. De emlékezhetünk arra a nagy port kavart esetre is, amikor tavaly ősszel Mikolában halálra verték az idős nénit a betörők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: