2020-04-06 08:58:06• hírek • Bede Emőke

Újabb idős páciens halálát okozta a Covid-19 Szatmár megyében

Vasárnap életét vesztette az a Szatmár megyei, 72 éves asszony, akit néhány nappal korábban Covid-19-cel diagnosztizáltak. Ő lett a fertőzés 153-ik romániai áldozata.

A 72 éves nőt március 29-én szállították be a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, majd még aznap mintát vettek tőle. A március 31-én visszaérkező eredmények sajnos igazolták, hogy az idős nő megfertőződött az új típusú koronavírussal. Hiába azonban a kórházi ápolás, a páciens vasárnap életét vesztette. Az áldozat kórtörténetéből csak egy korábbi agyvérzést emeltek ki a szakhatóságok.


Romániában hétfő reggelre 154-re emelkedett a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma. Az utolsó elhunyt egy 71 éves, Hunyad megyei nő volt, akit március 30-án szállítottak kórházba, majd április 1-én átkerült az intenzív osztályra, ahol még aznap kimutatták a fertőzést. Az idős nő más betegségekben is szenvedett: a cukorbetegség és a magas vérnyomása mellett krónikus obstruktív légúti betegséggel is küzdött.


FRISSÍTÉS: Újabb két halálesetekről érkezett jelentés, mellyel immár 156-ra emelkedett az országban jegyzett elhalálozások száma. A 156. páciens egy 70 éves, Bihar megyei férfi, kiről március 28-án derült ki, hogy megfertőződött. A pácienst először az élesdi kórházban, majd a Nagyváradi Városi Kórház intenzív osztályán ápolták, ám vasárnap az ő szervezete is feladta a harcot. Esetében további betegségekről nem érkezett jelentés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: