2020-07-06 10:12:28• hírek • Szatmár.ro

Újabb hibrid autóbuszok érkeztek Szatmárnémetibe

Európai uniós pályázatnak köszönhetően vásárolt 17 darab hibrid autóbuszt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, amelyekből az első kettőt június utolsó napjaiban szállította le a pályázaton nyertes vállalat, a Solaris. Noha a koronavírus-járvány miatt a lengyelországi gyár is csökkentett kapacitással üzemelt, hétfőn újabb hét darab hibrid autóbusz érkezett meg Szatmárnémetibe.

Mindegyik autóbusz 120 kW-s elektromos, és 151 kW-s diesel motorral van ellátva, 96 férőhelyes, amelyből 31 ülőhely. Természetesen légkondicionáltak is a járművek, és kamerákkal, illetve utasszámlálóval is el vannak látva, amelynek köszönhetően a Transurban egyszerűen meg tudja majd állapítani a járatok kihasználtságát.


"Továbbra is prioritásként kezeljük a szatmárnémeti közösségi közlekedés fejlesztését, ezért helyi, országos, valamint európai pénzalapokból tovább fogjuk bővíteni és fejleszteni a gépparkot és a szükséges eszközöket" – nyilatkozta az első átvételkor Kereskényi Gábor polgármester. 


A beruházás a Regionális Operatív Programhoz (POR) leadott nyertes pályázatából lett finanszírozva, amelynek összértéke 37.102.839 lej, amelyből mindössze 659.200,54 lej a polgármesteri hivatal önrésze. Szintén a projekt keretén belül épül meg egy modern autóbuszállomás, közlekedésfigyelő és e-ticheting rendszer.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: