2012-05-23 11:34:04• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb helyen bővítik az ívóvízhálózatot

Újabb helyen bővítik az ivóvízhálózatot Szatmárnémetiben: a polgármesteri hivatal saját forrásait felhasználva az Apaserv ezúttal a Scheffler János püspökről elnevezett utcában fogott hozzá a munkához.

A polgármesteri hivatal és a kivitelező tájékoztatása szerint összesen 210 méter hosszan folynak a munkálatok, ahová egy 110 milliméter átmérőjű fővezetéket fektetnek le. A munkálatokat május 23-án kezdték el és a tervek szerint 31.-ig tartanak majd.

A Scheffler János utcában lévő ívóvízhálózat bővítése 21.800 lejbe került. Ennek egy részét a polgármesteri hivatal fedezi saját bevételeiből, másik részét pedig az Apaserv fedezi az ivóvíz- és kanalizálási hálózat fenntartását, cseréjét és fejlesztését lehetővé tevő alapból.

Ilyés Gyula polgármester több alkalommal is elmondta, egyik legfőbb célja, hogy 2016-ig valamennyi szatmárnémeti háztartásba bevezessék az ivóvizet és a kanalizálást. Idén tavasszal a város több pontján folynak vagy folytak bővítési munkálatok, mint például a Diana vagy a Victoriei utcákban. Utóbbi esetben 980 méter kanalizálást építenek ki, a munkálatok összértéke eléri a 86.000 lejt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: