2010-08-03 11:31:20• hírek • mti

Újabb helikopter- baleset

Román-izraeli közös légi gyakorlaton részt vevő két izraeli helikopter kényszerleszállást hajtott végre kedden Romániában, miután a múlt héten egy ugyanolyan típusú helikopter lezuhant a Déli-Kárpátokban.

A román védelmi minisztérium közlése szerint a CH-53 típusú helikopterek műszaki okok miatt kértek sürgősen leszállási engedélyt kedd reggel a román hatóságoktól, és a dél-romániai Arges megyében szálltak le egy mezőre Vulpesti településnél. Senki sem sérült meg.

A két helikopter a "Blue Sky 2010" fedőnevű román-izraeli közös légi gyakorlaton vett részt, és már hazafelé tartott, amikor bekövetkezett a műszaki hiba. A román védelmi minisztérium szerint mindkét helikopter folytatja útját a hibaelhárítás után.
Július 26-án egy másik CH-53 típusú helikopter, amely részt vett ugyanezen a légi gyakorlaton, ismeretlen körülmények között lezuhant a romániai Brassó megyében. A rossz időjárási viszonyok közepette a helikopter nekiütközött a Déli-Kárpátokhoz tartozó Bucegi-hegység egyik magaslatának. A katasztrófa következtében hat izraeli és egy román katona vesztette életét.

Az izraeli helikopterek a szimuláció részeként egyebek közt különleges erők szállítását, kutató- és mentőakciók idegen környezetben való végrehajtását gyakorolták Romániában. A brit The Times izraeli katonai forrásokra hivatkozva azt írta korábban, hogy az izraeli fél egy esetleges iráni hadművelet végrehajtását gyakorolja Romániában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: