2008-09-30 12:08:48• hírek • Parajdi Andrea

Újabb határmenti együttműködés

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyék a kiírás előtt álló ETE határon átívelő együttműködést elősegítő projekt keretében közös pályázatok kidolgozását tervezik. Csehi Árpád, megyei tanácselnök és Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közgyűlésének elnöke hétfőn egyeztettek a lehetőségekről.

A Nyíregyházán megszervezett találkozón Csehi Árpád tanácselnökön kívül, Valentin Macec alelnök, illetve Pataki Csaba, a Területfejlesztési Igazgatóság vezetője is jelen volt, ahol a magyarországi partnerekkel a Nagybánya-Szatmárnémeti-Nyíregyháza között épülő gyorsforgalmi út jelenlegi helyzetéről, valamint a közös fejlesztésekről esett szó.

 

Az első pályázati kiírás infrastrukturális fejlesztéseket érint majd, főként az úgynevezett holtutak felújítására készítenének pályázatokat. Az első egyeztetések alapján hét olyan települést jelöltek ki, ahol szükség lenne az útmodernizálásra, szóba került Szárazberek, Nagypeleske, Óvári, Csengerbagos, Börvely, Szaniszló, Ömböly és Piskolt környéke is.

A megyei vezetők abban is megegyeztek, hogy az útrehabilitációs pályázatokon kívül turizmusfellendítésére is készítenének projekteket. Továbbá arról is döntöttek, hogy létrehoznak egy három-három fős vegyes bizottságot, amely majd havi szinten ülésezik, hogy rendszeresen nyomon kövesse a pályázati stádiumokat.

Csehi Árpád tanácselnök a Szatmár.ro-nak elmondta, régió szinten - Kárpátalját is bevonva - egy szorosabb együttműködést szeretnének kialakítani, éppen ezért a hét folyamán a kárpátaljai kormányzó Nyíregyházára utazik, s az ottani egyeztetéseket követően Szatmárnémetiben is tiszteletét teszi.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: