2014-02-01 16:57:13• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb hat utca aszfaltozásáról írt alá szerződést az önkormányzat

Folytatja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szolidaritás-negyed és a Kubik-tó környékének modernizálását, a napokban egy közel 12 millió lej értékű szerződést írtak alá az illetékesek.

A szerződés jegyében a Drum Construct vállalat kötelezettséget vállalt hat, jelenleg földes utca - Axente Sever, Barbu Lăutaru, Emil Racoviţă, Lazarului, Panait Istrati, Teilor - leaszfaltozására. Emellett a szerződés szellemében a nevezett utcában meg kell önteniük a járdákat és ki kell alakítaniuk a zöldövezeteket is.

A modernizálási program, melynek összértéke 24 millió lej, keretein belül a hat utcában felújítják és bővítik az ivóvíz- és kanalizálási hálózatot, kiépítik a csapadékvíz elvezetésének rendszerét. Mindezen munkálatok célja emelni a környéken lakók életszínvonalát, növelni a közlekedés biztonságát.

Ez a beruházás része annak az integrált fejlesztési tervnek, melynek hét szerződését még 2012 február és április között írta alá Ilyés Gyula akkori polgármester. Az összesen 67,8 millió lej értékű uniós pályázat többek között két tucat utca modernizálását, az Északi Színház felújítását és egy térfigyelőrendszer kiégetését tartalmazza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: