2012-09-19 11:43:07• hírek • Mti

Újabb halálos medvetámadás Romániában

Újabb halálos medvetámadás történt a romániai Dambovita megyében, alig tíz kilométerre attól a helytől, ahol vasárnapra virradóra kilőtték az előző napi támadások felelősének tartott medvét.

Az újabb áldozatot, egy 64 éves férfit egy vadőr találta meg szerdán, néhány kilométerre Moroieni községtől.

A csendőrökkel együtt helyszínre érkező Dragos Rusu megyei prefektus a látottak alapján úgy vélte, hogy orvvadászat okozhatta a balesetet. A széttépett holttesttől néhány méterre egy csapdát találtak, s a nyomok arra utalnak, hogy a csapda fogságából szabadulni igyekvő, sérült medve támadta meg az áldozatot.

Szerdán több mint harminc csendőrt vezényeltek Moroieni-be, hogy a helyieket megvédjék a megsebzett medve esetleges támadásától.

Vasárnapra virradó éjjel kilőttek már egy medvét, miután szombaton három embert is medvetámadás ért a térségben és az egyik áldozat, egy 71 éves férfi belehalt sérüléseibe a Bucsecs (Bucegi) hegységtől délre fekvő Pietrosita községben. A kilőtt medve az állategészségügyi hatóság megállapítása szerint veszett volt, emiatt 50 kilométeres körzetben karantént rendeltek el. A hatóságok azt feltételezték, hogy a kilőtt medve volt a felelős a szombati támadásokért.

Románia más térségeiben is megszaporodtak a medvetámadások. A román szaktárca múlt héten megadta a kilövési engedélyt a székelyföldi Homoród menti falvak lakóit rettegésben tartó medvék egyikére is.

A helyi sajtó szerint Homoródszentmárton és Homoródalmás községben idén 49 háziállatot - tehenet, juhot, kecskét, sertést - pusztítottak el, és három méhkaptárt dúltak fel a településekre bejáró medvék. Májusban a székelyföldi Kászonaltíz egyik gazdaságában sebesített meg két pásztort egy medve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: