2012-11-26 17:19:38• hírek • Kocsis Zoltán

Idén 29-en haltak meg Szatmár megye közútjain

Szigorú ellenőrzések várhatóak Románia közútjain az elkövetkező két napban - az országos program célja, hogy visszaszorítsák a közlekedési baleseteket. A program alól Szatmár megye sem kivétel, amit az idei gyászos mérlege is igazol.

A Szatmár Megyei Rendőrség adatai szerint 2012 január 1. és november 22. között Szatmár megyében 252 közlekedési baleset történt, amelyekben nem kevesebb, mint 29 személy veszítette életét!

A balesetek leggyakoribb oka a túlzott sebesség: 43 tragédia történt azért, mert a gépkocsivezető vagy túllépte a sebességhatárt vagy pedig nem alkalmazkodott a meteorológiai, látási és közlekedési viszonyokhoz. Harminchat esetben az eredményezte a balesetet, hogy az egyik autós elmulasztotta megadni az elsőbbséget a másik autósnak, huszonhat esetben pedig a gyalogosnak nem adtak elsőbbséget.

A közlekedési balesetek visszaszorításának reményében november 29-ig fokozott ellenőrzések várhatóak országszerte a közutakon. A rendőrség közleménye szerint az összes működőképes radart bevetik. Az akcióban részt vesznek a körzeti rendőrőrsök munkatársai is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: