2012-11-30 09:58:00• hírek • Kocsis Zoltán

3500 ellenőrzött jármű, 1700 bírság

Összesen 3500 járművet ellenőrzött, 1700 bírságot szabott ki és 41 vezetői engedélyt függesztett fel a Szatmár Megyei Rendőrség a november 26-28. közötti három napos fokozott ellenőrzés során.

A kirótt bírságok összértéke eléri a 145.000 lejt. A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a bírságok több, mint egyharmadát, szám szerint 630-at a sebességhatár túllépése váltotta ki. Ezek közül húsz esetben több, mint 50 km/h-val haladták meg a megengedett sebességhatárt - ez valamennyi esetben a vezetői engedély felfüggesztését vonta maga után. Huszonhárom esetben voltak kénytelek a rendőrök visszavonni a gépjármű forgalmi engedélyét.

A három nap leforgása alatt 12, a közutakon elkövetett bűncselekményre derült fény. Az egyik ilyen esetben Bartarcson a 22 éves M. Nicu jogosítvány nélkül vezetve veszítette el uralmát járműve fölött és borult az árokba. Helyzetét súlyosbítja, hogy 0,11 mg/l véralkoholszintet mutatott ki a szonda. Egy másik eset a hadadgyőrteleki Andrei C.-é: a 27 éves fiatalember jogosítvány nélkül vezetett. A 36 éves szatmárnémeti G. Levente pedig felfüggesztett jogosítvánnyal ült a kormánykerék mögé.

Közleményében a rendőrség felhívja az autósok figyelmét az alapvető szabályok, biztonsági intézkedések betartására. Ezek közül az egyik legfontosabb a sebességhatár betartása, a követési távolság tiszteletben tartása. Fokozott figyelemre intik az autósokat köd, vizes, csúszós asztfalt esetében illetve elővigyázatra szólítják fel őket a különböző manőverek elvégzése előtt.

Fokozottan intik továbbá az autósokat, hogy ne vezessenek azt követően, hogy alkoholt fogyasztottak. Mindamellett, hogy az alkohol csökkenti a reakcióidőt, ami balesethez vezethet, az ittas vezetés egy bizonyos határérték után (0,80 mg/l) büntetőjogi lejárást von maga után.

A Román Rendőrség november 26-28. között országos szinten rendelt el fokozott közúti ellenőrzéseket a balesetek számának csökkentése reményében. Csak idén Szatmár megyében 29-en vesztették életüket közlekedési baleset következtében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: