2009-10-31 13:39:14• hírek • MTI

Váltságdíjat kérnek a kalózok

Hétmillió dollár váltságdíjat követelnek szomáliai kalózok annak a brit házaspárnak a szabadságáért cserébe, akit múlt héten támadtak meg és hurcoltak magukkal a tengeri rablók az Indiai-óceánon - jelentette a BBC pénteken.

Fegyveres támadók október 23-án támadták meg az 50-es éveiben járó pár Lynn Rival névre keresztelt jachtját, amely nemzetközi vizeken, a Seychelles-szigetektől északra Tanzánia felé tartott. A kalózok magukkal vitték a két britet, akiket a szomáliai partok közelében tartanak fogva. Az üres jachtot csütörtökön találta meg a brit haditengerészet.

Az emberrablók nevében egy férfi jelentkezett telefonon, és közölte: nem fogják bántani túszaikat, és hétmillió dollárért cserébe szabadon engedik őket. A váltságdíjat azzal indokolta az állítólagos szóvivő, hogy a nyugati országok hadihajói "sok szegény helyi (szomáliai) halász felszerelését tönkretették, (...) többeket őrizetbe vettek és saját börtöneikbe hurcolták őket".Arra hivatkozott, hogy ezekhez a károkhoz képest "csekély összeget" követelnek a brit házaspárért.

A brit külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a kalózok váltságdíjat követelnek, de arról nem akart nyilatkozni, hogy a kormány milyen lépéseket tervez a túszok szabadulása érdekében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: