2015-04-02 14:28:49• hírek • Szatmár.ro

Újabb gyűjtőpontokat hoznak létre a használt olajnak

Péntektől állandó gyűjtőpontokon lehet majd leadni a háztartásban keletkező használt olajat Sárközújlakon és Avasfelsőfaluban is.

Szatmárnémeti és Erdőd után, péntektől újabb városokkal bővül azon települések sora, ahol a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és az erre szakosodott Alpin Recycling kft. munkatársai állandó gyűjtőpontokat hoznak létre a helyi élelmiszerpiacokon a háztartási használt olaj, zsiradék leadására.

Az új gyűjtőpontok megnyitásakor egy népszerűsítő kampány is kezdetét veszi, mely jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a szelektív gyűjtés fontosságára. Ahogyan arról már többször szó esett, a használt olaj és zsiradék rendkívül káros hatással van a környezetre, ugyanis egy liter olaj akár egy millió liter tiszta víz szennyezését eredményezheti.

Sárközújlakon délelőtt 9 órától, Avasfelsőfaluban pedig 12 órától bárki díjmentesen leadhatja a használt olajat. Az akcióban részt vesznek a Környezetvédelmi Ügynökség szakértői, Mirişan Ramona és Farkas Ramona, a közreműködő kft. munkatársa, Mărculescu Elena, illetve a helyi önkormányzatok képviselői, valamint középiskolás diákok.

A szervezők azt remélik, hogy egyre többen tudatosítják a használt olaj szelektív gyűjtésének fontosságát és élnek majd a lehetőséggel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: