2009-03-30 13:04:05• hírek • MTI

Újabb gyermeket fogad örökbe

Megjelent Madonna hétfőn egy malawi bíróság előtt, hogy egy négyéves kislány örökbefogadásáért folyamodjon; a testület péntekre ígér döntést az ügyben.

Az amerikai popsztár 2006-ban vett magához egy malawi félárva kisfiút, David Bandát, akit tavaly sikerült adoptálnia. A hároméves kisfiú mellé malawi barátai tanácsára keresett most ugyanabban az árvaházban egy testvért - állította a helyi lapokban közzétett minapi nyilatkozatában.

David örökbeadását erősen ellenezték malawi civil szervezetek, azt állítva, hogy a kormány kivételt tett a sztárénekessel, amikor a törvények ellenére engedélyezte egy külföldinek egy malawi gyermek adoptálását. A civilek most ismét tiltakozásra készülnek.

Madonna kijelentette, hogy bár megviselte a David adoptálásáért folytatott küzdelem, örömmel vállalta, ha ezzel segített egyengetni a további örökbefogadások útját. Az AIDS által sújtott délkelet-afrikai országban ugyanis egymillió árva gyermek él, akiknek - az ENSZ adatai szerint - legalább a fele egyik vagy mindkét szülőjét a vírusbetegségben vesztette el.
Helyi forrásokból derült ki, hogy az énekesnő

Madonna, az ezer arcú énekesnő

ezúttal egy négyéves kislányt akar örökbe fogadni, akinek az édesanyja röviddel a szülés után hunyt el.

A bíróság előtt hétfőn fekete ruhában megjelent Madonna első lépésben azt kérvényezte, hogy 18 hónapra biztosítsák számára Mercy James örökbeadását. A bíróság péntekre halasztotta a döntést az ügyben.

A sztár vasárnap érkezett Malawira, ahova Davidet és 12 éves lányát, Lourdest is magával vitte. Még aznap felkereste a fővárostól 12 kilométerre fekvő Chikhota falut, ahol Raising Malawi nevű jótékonysági alapítványa több millió dollárba kerülő lányiskola felépítését tervezi.

Davidet meglátogatta vér szerinti apja, aki akkor adta árvaházba, mikor a kisfiú édesanyja egy hónappal a szülés után meghalt. Az apa elmondta: nagyon örült, hogy láthatta, de a kisfiú már nem ismerte fel őt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: