2008-10-07 13:29:39• hírek • Parajdi Andrea

Újabb forgalomirányítókat szerelnek fel

Péntektől újabb jelzőlámpák irányítják a forgalmat a Károlyi úton. A közlekedési lámpákat a napokban szerelik fel.

Az új forgalomirányítókat ugyanaz a temesvári szakcég építi ki, aki korábban már számos hasonló beruházást elvégzett Szatmárnémetiben. Hétfőn kezdték el a jelzőlámpák oszlopainak elhelyezését a Károlyi út, a Brandusa és az Arinului utcák találkozásánál, amelyekre kedden már a készülékek is felkerültek.

Schwarzkopf József, koordinátor a Szatmár.ro-nak elmondta, csütörtökön próbálják ki az új berendezést, és amennyiben semmilyen problémát nem észlelnek, péntektől üzembe helyezik a készülékeket.

Az említett útkereszteződésnél rendszeresek a torlódások, ahol a balesetek elkerülése végett, a közlekedésben résztvevőknek fokozott figyelmet kell tanúsítaniuk.

A jelzőlámpák kihelyezésével nagyban megkönnyítik az ottani forgalmat, s a gyalogosok is biztonságosabban és gyorsabban kelhetnek át az úttesten, ugyanis a Károlyi úti átjárón nyomógombbal jelezhetik átkelési szándékukat. Schwarzkopf József, csoportvezető arról is tájékoztatott, hogy a jelzőlámpák kamerával működnek majd, így akkor váltanak zöldre ha valóban van forgalom az egyes útszakaszon.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: