2008-08-12 09:50:46• hírek • Csenteri Judit

Újabb fiatalkorú szülők

A statisztikák szerint Romániában évente több száz kiskorú válik anyává. A legújabb példa erre egy nemrég Prahova megyében bekövetkezett eset, miszerint egy 13 éves kislány és egy 16 éves kisfiú vált szülővé.

A 13 éves édesanyát nagyszülei nevelték, amikor az elmúlt évben a lány megismerkedett gyermeke édesapjával a falubeli diszkóban. A lány rokonainak beleegyezésével a két gyerek nemsokára össze is költözött, minekutána nemrég világra jött elsőszülött gyermekük is.


Az orvosnő elmondása szerint, aki az újszülött világra hozásában segédkezett, a szülés teljesen normálisan zajlott le, az eredmény pedig egy 2,15 kg-os baba lett. Az édesanyának 4 osztálya van – az iskolát akkor hagyta ott, amikor megismerte az édesapát –, s mezőgazdasági munkából szeretné felnevelni gyermekét. Ebben természetesen szerelme is segíteni fog, aki most 40 lejért dolgozik naponta.

A szociális munkások, még ha a pszichológusok nem is értettek ezzel egyet, beleegyeztek abba, hogy az újszülött a családban maradjon. A rendőrség azonban eljárást indított az apa ellen, aki félő, hogy börtönbe kerülhet kiskorú megrontásának vádjával.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: