2010-05-07 08:49:25• hírek • Póti Orsolya

Újabb festménykiállítást látogathatnak

Csütörtökön 17 órától Belánszky Demkó Beáta képzőművészeti kiállításának ünnepélyes megnyitójára került sor az Alkotóház Galériában.

A szatmári születésű művésznő kiállítását Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke és Felician Pop nyitotta meg, a művésznő alkotásait pedig az egyesület elnöke méltatta néhány szóval. A megnyitót zenével színesítette Cserey Csaba és Székely Gabriella közös produkciója.

Belánszky Demkó Beáta mérnöki tanulmányait Magyarországon végezte, és azóta Magyarországon él és alkot, Másfél éve, télen kezdett el intenzíven festeni. Csak egy négynapos rajtanfolyamot végzett el korábban, és az ott megszerzett tudást is felhasználja festészetében. Az absztrakthoz való vonzalmát a Bali szigeten vásárolt festményei adták. Alkotásainak jellegzetessége, hogy egyetlen technikával (vászon-akril) többfélét alkot. Az művésznő a legjobb pihenési formának tartja a festést, mely során elbújhat saját kis belső világába. „Akkor vagyok nyugodt, ha egy festmény elkészült. Ha tehetném addig abba sem hagynám a festést, amíg az adott kép nincs készen. Kedvenc témám nincsen, mert számomra egyformán fontos a portré, a csendélet és az absztrakt, csak aktuális hangulatomtól függ, hogy éppen mit festek." - vallja az alkotó.

A festő, aki elsősorban tájképeket mutat be az itteni közönségnek a negyedik magyarországi képzőművész, aki az utóbbi időben önálló tárlattal jelentkezik városunkban. A tárlat támogatói a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, illetve a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete. A kiállítást május 27-ig látogathatják az érdeklődők.


Újabb festménykiállítást látogathatnak az érdeklődők
Újabb festménykiállítást látogathatnak az érdeklődők


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: