2018-11-29 09:18:06• hírek • Szatmár.ro

Újabb fejlemények: kiírták a licitet a harmadik híd megvalósítására

Már csak egy lépés választja el a szatmáriakat attól, hogy megvalósulhasson az, amire évtizedek óta várnak: hogy elkezdődjön a harmadik híd építése a Szamoson –számolt be az örömteli hírről Szatmárnémeti polgármestere a sajtó képviselőinek a csütörtöki nap során.

Négy hónappal azt követően, hogy a polgármesteri hivatal leadta a közbeszerzési dokumentációt a licit megszervezéséért felelős hivatalnak, november 27-én az megjelent az  Együttműködési Információs Rendszer A Közbeszerzések Optimális Lebonyolításáért felelős(SICAP) honlapján. A jelentkezők 2019. január 23-ig tehetik meg az ajánlataikat, majd ezt követően kerül sor a legjobb ajánlatot tevő cég kiválasztására. A tenderfüzet összeállításakor a szakemberek a legjobb áraajánlat és a minőség összehangolására helyezték a hangsúlyt. Mint arra a polgármester rávilágított, szeretnének egy komoly kivitelezőt találni, aki nem csak hírből ismerni, miként is kell egy ilyen jellegű hidat megépíteni.
 

„2016 júniusától kezdődően konkrét és határozott lépéseket tettünk azért, hogy ez a beruházás megvalósuljon. Előbb elkészítettük a beruházás műszaki tervét, az ez alapján összeállított dokumentációt benyújtottuk a kormányhoz, amely jóváhagyta ennek a finanszírozását. Megtörtént a szükséges területek kisajátítása is, így amint lebonyolódik a közbeszerzési eljárás, konkrétan is elkezdődhet a híd építése. ” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester. Ezzel kapcsolatban az is kiderült, hogy a kivitelezési idő 30 hónap.



A beruházás összértéke 94.003.927 lej, ennek jelentős részét pedig a Helyi Fejlesztési Alap (PNDL) 2014-2020 kiírásának alapjaiból fogják fedezni, amelyet a tavaly decemberben a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériumával (MDRAPFE) aláírt szerződés biztosít. A műszaki terv szerint az új híd négysávos lesz és két tartóoszlop tarja majd feszítőpászmák (acélsodronyok) segítségével. Az autók mellett a gyalogosok és a biciklisek is gond nékül közlekedhetnek rajta, számukra mind a két oldalon két-két lépcsőt építenek majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: