2019-07-06 11:09:43• hírek • Nagy Tímea / Bede Emőke

Újabb fázisába érkezett a Kispiac felújítása (képgaléria)

Ilyen volt a Kispiac 2019 márciusában
Ilyen volt a Kispiac 2019 márciusában

Alakul a Kispiac képe. Az épületeken dolgoznak a csapatok. A polgármesteri hivatal közzétette a legújabb információkat a munkálatokkal kapcsolatban.

A felújítás elérkezett a leendő csarnok fémszerkezetének felállításához. Az összeszerelés már július elején elkezdődött. Az új helyiség modern körülményeket biztosít az árusok számára portékáik kínálásához.

 

"Pénteken a 2-es számú, közismert nevén a Kispiacon zajló munkálatokat ellenőriztem. Örülök annak, hogy az 1,5 millió lej összértékű beruházás kivitelezése a tervezett ütemben halad, így őszre már egy korszerű piac áll majd az eladók és a vásárlók rendelkezésére" - osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán Kereskényi Gábor polgármester május végén.

 

A városvezető emellett arra kérte a piaci üzletek tulajdonosait, hogy újítsák fel ők is az épületeik Wolfenbüttel és Párizs utcára néző részét.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kispiacon egy teljesen új épületet húznak fel, melyben a tejterméket árusítók kapnak helyet a földszinten, az emeletepedig az adminisztratív irodáknak és az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (D.S.V.S.A) vizsgálati helyének ad majd otthont.

 

Emellett új kültéri standokat is kialakítanak, melyek minden igényt kielégítően állnak majd a gazdálkodók és a vásárlók rendelkezésére. Az új épületen kívül fém tetőszerkezet kerül az udvarra is, így rossz idő esetén sem kell majd fagyoskodniuk az ott tartózkodóknak, valamint új közvécé is épül. A 1,5 millió lej összértékű beruházást a helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a tavaly október 1-én megkezdett munkák kivitelezési határideje pedig 10 hónap. 

 






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: