2008-08-14 17:11:15• hírek • Szatmar.ro

Újabb ezüst Fodor Zoltánnak

Fodor Zoltán a kötöttfogású birkózás 84 kg-os súlycsoportjában csütörtök délelőtt a kínai Ma Szan-jin, az azeri Salva Gadabadze és a török Nazmi Avluian legyőzése után jutott be a döntőbe, ahol az olasz Andrea Minguzzi lett az ellenfele.

Az első menetben passzív tusakodás zajlott, ezért előbb az olaszt, majd a magyart küldték a földre a bírók, de egyikük sem tudta ellenfelét megfordítani, ezért egy-egy pontot kaptak. Ám mivel a bírók a piros golyót sorsolták ki, ez azt jelentette, hogy Fodor nyerte a játékrészt. A második menet ugyanígy zajlott, azzal különbséggel, hogy ekkor az olasz lett a kedvezményezett. Így harmadik, mindent eldöntő menetre volt szükség.

 

Ebben megismétlődött az első menet első fele, tehát az olasz kapott egy pontot. Mivel azonban ismét Fodor lett a kedvezményezett, elég lett volna, ha őt nem emeli ki az olasz, és akkor megnyeri az aranyat. Ám Minguzzi ellentmondást nem tűrő módon, mint egy liszteszsákot, felemelte a magyar fiút, majd átdobta a feje fölött és 14 másodperccel a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert. Ez volt a magyar sport 150. olimpiai ezüstérme, Pekingben pedig már a harmadik.

szatmar.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: